REZERVIŠI

Lokacije

PREPORUČUJEMO

 • Ranč Zova

  Ranč Zova je nalazi se na 1,5km severozapadno od centra Zlatibora. Okružen bukovom šumom i pašnjacima, mnogima je najlepši deo Zlatibora. Na ranču, pored konja, deca mogu videti paunove, zečeve, divlje svinje pa čak i vukove. Ispred kafanice nalazi se kruška stara 400 godina oko koje se nalazi tridesetak panjeva gde se možete odmoriti i uživati u prirodi. U blizini ranča nalazi se i restoran Bela breza, pravo mesto da ručate ili popijete kafu okruženi prelepim ambijentom i prirodom. Ranč Zova je udaljen 900m od našeg kompleksa.

 • Panorama točak u centru

  Panoramski točak se nalazi u okviru parka preko puta hotela „Olimp“.Park je na idealnom mestu predstavlja pravu oazu za sve ljubitelje aktivnog odmora, rekreacije, vežbanja na otvorenom. Ovde je uređen teren za košarku, napravljene su teretana sa spravama za vežbanje i atletska staza, kao i zabavne sprave „Valcer školjki“ i ''Gusenica“, namenjene prvenstveno deci, a potom i starijima. Ljuljaške, klackalice, tobogani i druge sprave za igru na raspolaganju su najmlađim posetiocima. Panoramski točak je udaljen 1,9 km od našeg kompleksa.

 • Vožnja Gold Gondolom

  Srce gondole nalazi se na međustanici kod Ribničkog jezera dok je završna stanica gondole na samom vrhu Tornik, na visini od 1496 m. Gold gondola pružiće nezaboravan pogled na Zlatibor. Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica. Vožnja Gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora. Gold gondola je udaljena 1,9km od našeg kompleksa.

 • Avantura i Dino park

  U srcu Zlatibora, na 6 hehtara u borovoj šumi, nalazi se tematski park zabavno edukativnog karaktera. Dino park je prava zabava za decu, sadrži 20 replika dinosaurusa iz doba Krede i Jure i dvadeset sadržaja iz sveta moderne tehnologije. Odmah preko puta njih je avantura park u čijem sklopu su veštačka stena visine 10 metara sa 5 nivoa težine i zip-line dužine 108 metara pomoću kojeg možete da preletite sa jedne na drugu stranu. Avantura i dino park su udaljeni nekih 2,4km od našeg kompleksa.

 • Vodopad u Gostilju

  Najdominantniji je vodopad na Gostiljskoj reci visok 22 metra, niz padinu lepo uređenim šetalištem i stepeništem videćete još desetak manjih vodopada i vrela. Iz davnih dana ostala je priča da se pod velikim vodopadom noću kupaju vile čije čini zauvek vežu zaljubljene. Kad momak i devojka prođu iza vodopada, ostalo je verovanje, cvetaće im ljubavi i pratiti ih sreća do kraja života. Vodopad Gostilje je udaljen 22km od našeg kompleksa.

 • Stopića pećina

  Najznamenitijih pećina u Srbiji nalazi se na svega 19 kilometara od turističkog centra Zlatibora. Pećinu čini 5 celina: Svetla dvorana, Tamna dvorana, Velika sala sa kadama, Kanal sa kadama i Rečni kanal. Zaštitni znak pećine su bigrene koje se svojom dubinom i veličinom izdvajaju od drugih u našoj zemlji. U rečnom kanalu pri većim vodama formira se vodopad visine 9,44 metara, koji je simbolično nazvan „Izvor života“. Stopića pećina je udaljena 20km od našeg kompleksa.

 • Etno selo Sirogojno

  U selu Sirogojno 26 km od turističkog centra Zlatibor, nalazi se jedini muzej na otvorenom u Srbiji "Staro selo". Na lokaciju od pet hektara, pored crkve Svetog Petra i Pavla, prevučene su iz svih delova Zlatibora stare brvnare, kako bi se ovde prezentovale i čuvale. U jednom od objekata iz druge skupine možete kupiti proizvode starih zanata, kao i kopije muzijskih eksponata. U krčmi pak možete probati tradicionalna zlatiborska jela pripremljena na starinski način. Nedaleko od krčme u ponudi se nalaze i konaci za boravak i smeštaj posetilaca. Etno selo - Sirogojno je udaljeno 24km od našeg kompleksa.

 • Vožnja Šarganskom osmicom

  Deo uzane pruge koja je nekada preko brda, mostova i nepristupačnih predela neopisive lepote, spajala Evropu sa Jadranskim morem, danas je jedinstvena turističko-muzejska železnica. Drveni vagoni, bogatstvo i prirodne lepote ovoga kraja, podsećaju na davna vremena koja su obeležavale jednostavnost, povezanost sa prirodom i ljudima. Voz prolazi kroz dvadeset i dva tunela, preko pet mostova i savladati visinsku razliku od 300 metara. Očekuju vas i veličanstveni vidikovci i prizori od kojih zastaje dah. Udaljenost do vožnje Šarganskom osmicom od našeg kompleksa je 31km.

 • Drvengrad na Mećavniku

  Drvengrad predstavlja etno selo, koje je sagradio, naš proslavljeni filmski režiser, Emir Kusturica. Podignut je na brdu Mećavnik. Mećavnik je ime dobio po velikim snežnim nanosima koji se ovde stvaraju tokom zimskog perioda.Drvengrad ima gradsku kapiju, 13 ulica, 2 trga, 2 sokačeta, bioskop, crkvu, pijacu, sportski centar, restorane, teniske terene. Poseduje sve ono što mora da ima jedan grad. Ulice i trgovi nose nazive poznatih ličnosti iz sveta književnosti, filma i sporta.

 • Šetnja do spomenika na Šumatnom brdu

  Mesta za panoramski pogled na Zlatibor su brojna, a jedno od najboljih je vidikovac „Spomenik“, smešten na vrhu Šumatnog brda, poznatog i kao Glavudža, a do koga vodi uređena staza zdravlja duga 2 km. Staza do spomenika je uređena i osvetljena, predstavlja omiljeno šetalište kako turista tako i meštana Zlatibora, a sa vrha pruža se predivan pogled na vrhove Čigote i zlatiborska prostranstva. Spomenik na Šumatnom brdu je udaljen 3,8km od našeg kompleksa.